Eva Rusz: Bibliografi

Eva Rusz är en psykoterapeut och författare som också arbetat som programledare, bland annat i Radio 1 i Stockholm och i TV4:s program bröllopsform. Mest betydelse har hon dock haft som författare, där hon utgått från sina kunskaper som psykoterapeut och bland annat skrivit om relationer och mental träning.

Bullshit! De tio dummaste myterna om varför en relation inte kan hålla

Eva Rusz BibliografiBoken ”Bullshit! De tio dummaste myterna om varför en relation inte kan hålla” kom 2013. I den här boken går Rusz igenom vanliga misstag man gör i relationer när man tänker att det inte är möjligt att fortsätta vidare tillsammans. Hon visar också på alternativ och hur parförhållandet faktiskt kan ha en chans.

Är du gift med en psykopat?

En av Rusz mest kända och sålda böcker är ”Är du gift med en psykopat? Om farlig och förförisk kärlek”. Den kom 2005 och tar upp hur svårt det kan vara att leva med någon med psykopatiska drag, varför personen kan ha fått dessa drag och hur man ska göra för att skydda sig själv.

Andra böcker av Rusz är ”Våga tänka annorlunda. En bok om mental stretching”, ”Öppen kommunikation. Ledarskap – ett samspel mellan aktiva och ledare”, ”Varför väljer jag alltid fel partner? Om män och kvinnors relationer”, ”Relationskoden. De sex viktigaste koderna för ett bättre relations- och sexliv” och ”Varför hatar män kvinnor som älskar dem?”.